torsdag 30 september 2010

Möte med ödet (eller, ja, en redaktör i alla fall)

Hej Kristofer!

Idag, lite nervös.

Jag ska hit, till Bonniers högkvarter på Sveavägen (nej, jag vet heller inte varför det inte finns en enda klok bild på Sveriges största förlagshus på hela jäfvla internet). Jag ska i alla fall träffa min redaktör Matilda som vigt den senaste månaden åt det icke avundsvärda uppdraget att gå igenom varenda ett av de 460 000 tecken som tillsammans utgör min roman.

Och idag ska vi se vad hon kommit fram till.

Ändringar, strykningar, omformuleringar, omdisponeringar, rubbet.

Det blir också ett kvitto på vad jag egentligen gjort de senaste 18 månaderna (nå, förutom att sköta två heltidsjobb, då): om det varit ett enda lallrunk eller om jag faktiskt åstadkommit något av värde.

Själv har jag ingen aning, det kan lika gärna vara en sån där bok som blir alla antikvariers mardröm. Försök kränga ett ex av Amberville på ett antikvariat så ska ni se vad jag menar – du går därifrån fattigare efter en sån transaktion.

Jag återkommer i morgon med fullständig rapport om detta ödesmättade möte.

/K

4 kommentarer:

 1. Hoppas vi får veta mer om boken då. Du måste göra lite pr för den.

  SvaraRadera
 2. "Göra lite pr"? Som Viktor Barth-Kron kallat den: "Den mest marknadsförda, icke-publicerade, icke-skrivna boken". Men absolut, det kommer mer om detta. Redan i morgon, troligtvis.

  /K

  SvaraRadera
 3. Hitta.se med bilder på gator och portar? Google street view där du kan printscreena vad som helst? GOOGLES SPY CARS SER JU ALLT. Även Bonniers.

  SvaraRadera
 4. H: Och män som går till prostituerade längs med tyska motorvägar: http://www.buzzfeed.com/scott/google-streetview-hookers

  /K

  SvaraRadera