lördag 23 oktober 2010

Varje dag, samma

Hej Kristofer!

Detta, min utsikt just nu. Det skulle även kunna vara en vy över mitt själsliga landskap, jävligt passande metafor. Min livskvalitet i denna samtid måste tangera Nelson Mandelas 80-tal: när jag inte sitter här på Stockholm-Köpenhamn så sitter jag och redigerar romanen och svär över min egen uselhet. Min flickvän måste först ansöka om besökstid för att få en timme med mig.

Från det ena till det andra: här kommer en recension av premiäravsnittet av TV3-satsningen Veckans Kanin.

Jag tycker det var väldigt bra. Många jämförde det med den gamla ZTV-klassikern Knesset och det är en liknelse lika smickrande som passande. Ett i grunden rätt simpelt koncept klätt i lager av smarthet: de förbandade ämnespresentationerna exploderade i täta smatterband av poänger och i studion frodades Det Sköna Samtalet med Alex Schulman lysande i rollen som kompis slash moderator. Alla manusbundet fjättrade punchlines från program som Parlamentet eller Timeout sken med sin frånvaro: här var det bara avslappnat och roligt.

Förbannat rolig kanin också.

Fyra rykande plus, ni håller med.

/K

Disclaimer: jag är redaktör för Veckans Kanin. Det ändrar dock inte min åsikt.

4 kommentarer:

 1. Det är Parisa som är kaninen, va?

  SvaraRadera
 2. Men varför frågan "Är X en kandidat?" med efterföljande diskussion när det så uppenbart är bestämt på förhand att X ÄR en kandidat? Och varför Claes Malmberg? Förvisso rolig men knappast en intressant samtidskommentator. Släng in Parisa istället, eller dig själv. Eller Hanna Fridén? Eller vem som helst som känns lite fräsch...

  SvaraRadera
 3. Givetvis är det Parisa som är kaninen. Hon är en naturbegåvning, inte sant?

  /K

  SvaraRadera
 4. theowestin: Vi spelar in många fler diskussioner än de som sänds, för att kunna plocka bort de ämnen som inte lyfter. Därför blev alla fyra diskuterade personer kandidater, lite olyckligt tajmat men alla program har sina barnsjukdomar.
  Angående panelen så skiftar den för varje program, både nytt och rutinerat blod. Personligen tyckte jag att Claes var en av de bästa i panelen i premiären.

  /K

  SvaraRadera