lördag 26 februari 2011

PressresaHej Kristofer!

Just nu befinner jag mig på Gotland för att göra press för min bok som släpps på onsdag. Det är spännande. På många sätt känns de här tidnings- och radiointervjuerna på Gotland som de allra viktigaste, eftersom det är en bok om samhällsutvecklingen på ön. I vilket fall så gillar jag att ge intervjuer.

Kanske är man särskilt privilegierad med att bli intervjuad om skrivande. Det finns liksom inte så många dumma frågor att ställa kring det. Det blir inte som de skådisintervjuer jag suttit med vid där någon stackare tvingas svara på frågor om hur det var att hångla med Angelina Jolie eller hur länge han tränat på gym inför sin roll. Som författare får man istället stötta fingertopparna mot varandra så att händerna bildar ett tält och sedan bekymmersamt rynka pannan och svara invecklat på något kring skapandeprocessen.

Inbillar jag mig.

För hur väl intervjun än verkar arta sig, så kan det ju alltid sluta som det gjorde för min gamle vän Ronnie Sandahl när tidningen King intervjuade honom för en sådär fem, sex år sedan. Jag minns det så väl att jag har memorerat inledningen:

”Nu för tiden ska alla kändisar skriva böcker: från John Travoltas barnbok om den modiga lilla helikoptern, till Lasse Kronérs 80 goda mackor. Och nu är det Aftonbladets Ronnie Sandahls tur.”

/K

1 kommentar:

  1. Varför så långt uppehåll mellan inläggen?

    SvaraRadera