torsdag 23 september 2010

Min mamma, sms-mästaren

Hej Kristofer!

Att se människor försöka använda en teknik de inte riktigt behärskar kan ibland ge ännu mer spännande resultat än om de faktiskt gjorde ”rätt”. Det opolerade är finare och man ska inte försöka fixa till det. Lite som en slugger som vinner alla matcher fram tills någon ska lära honom att han är en boxare.

Eller som när min mamma skickar sms.

Genom att helt hoppa över saker som skiljetecken eller sammanhang – hon är för upptagen med att bara försöka skicka meddelandet över huvud taget – så skapar hon textmeddelanden som bara kan jämföras med den världsberömda Mollymonologen i James Joyce Ulysses; själva urkällan till stream of consciousness. Tror du jag skämtar? Det gör jag inte.

Ett av dessa stycken är från Ulysses, ett är från ett sms från mamma:

va trevligt har ni plockat inte något regn här skvätter det nästan hela tiden

och:

jag såg hans blick på mina fötter när jag gick ut genom svängdörren han tittade när jag tittade tillbaka och gick tillbaka två dagar senare för te

Nej, jag vet inte ens själv vilket som är vilket längre.

/K

7 kommentarer:

 1. tipisch - min mor avslutar ofta flödet med "mammoc" eftersom hon använder stavningfunken men är lite slarvig med antal knapptryck - rätt fint det med

  SvaraRadera
 2. Fniss. Min mamma har ett standardsvar på allt. OK! Kram Mamma
  Inte lika spännande..

  SvaraRadera
 3. Ahaha, min mamma är också mycket för "formexperiment". Här är ett exempel: "Nu år vi pä våg att håmta soffan".
  Blir alldeles varm i hjärtat, älskar henne ännu mer.

  SvaraRadera
 4. Äntligen är du tillbaka! Ge oss mer mer!

  SvaraRadera
 5. Jag har tyvärr inte kvar meddelandet, citeras ordagrant, "hej jag kan skicka sms nu puss" från min mor. Det var ganska fint.

  SvaraRadera
 6. Julia: Visst är det mycket finare när det levereras på det sättet? Känslorna blir renare utan interpunktion, helt enkelt.

  /K

  SvaraRadera