måndag 4 oktober 2010

Filantropi


Hej Kristofer!

I gymnasiet var jag, som i de flesta av livets fält, ganska lagom. Jag gick ut med 15 i snittbetyg. Min personliga assistent Parisa hade 19,9.

”Varför sitter du här då? Borde du inte vara ute och jobba med något betydelsefullt för att göra världen till ett bättre ställe?” undrar jag.

”Istället för att jobba här och göra den sämre, menar du?”

Och det är ju precis vad jag menar.

/K

6 kommentarer:

 1. Säg till henne att städa upp runt dig!

  SvaraRadera
 2. 19,9 vad betyder det i "gamla" betygskalan?

  //C

  SvaraRadera
 3. HATER: Du menar runt "sig" hoppas jag? Även om tanken är intressant.

  Cato: Umm, det blir väl... 4,9 tror jag? Eller "lilla a", eller hur långt bak du nu vill gå.

  /K

  SvaraRadera
 4. En undran kommer till mig obedd när jag läser detta. Är ordvalet "personlig assistent" medvetet för att framställa dig själv som handikappad mentalt eller fysiskt, eller är det bara jag som tolkar allt i världen som ett underfundigt skämt?

  SvaraRadera
 5. Anonym: Du får ta dig rätten att läsa in precis vad du vill i detta. Allt funkar!

  /K

  SvaraRadera
 6. Kidsen får högre betyg än vad vi fick. Fråga henne hur många i hennes klass som fick mvg. Speciellt privatägda skolor i Stockholm som ägs av investmentbolag, är duktiga på att strössla mvg:n över sina elever.

  Varför?

  Enkelt: Fler elever som får bra betyg, lockar till sig ännu fler elever som vill börja. För varje elev får de pengar, vilket i slutändan ger klirr i kassan till herr och fru invest. (Intelligensen har inte gått upp, vilket har uppmärksammats från lärare ex från högskolan.)

  SvaraRadera