torsdag 25 november 2010

Censor Thente checkar in

Hej Kristofer!

Läser att Dagens Nyheters smakdomare Jonas Thente numera förbjuder kommentarer på sin blogg eftersom han anser att folk är ”evolutionistiska misstag som helt enkelt inte begriper vad de läser”, såsom hans egna ”metaforer, ironier, analogier, pastischer, hyperboler och referenser”.

Somliga förfasar sig givetvis över detta åsiktsövergrepp. Men jag vill mena att censur absolut kan vara till gagn. Min favoritvariant av censur går till exempel alldeles utmärkt att applicera på Thentes exempel: rätten att inte läsa vad någon ömhudad elitistmurvel skriver.

/K

6 kommentarer:

 1. bravo, applåder, stående ovationer, da caaaaapoooooooo!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Statens Biografbyrå måste alltid skildra och kommentera det de klipper bort ur filmer. Jag kräver att Jonas Thente gör samma sak så att vi vanliga knegare kan få ta del av dessa evolutionistiska misstag. Kanske ge ut i bokform?

  SvaraRadera
 3. Lite lustigt att han antagligen har blandat ihop begreppen och menar "evolutionära misstag".

  SvaraRadera
 4. Alex: Du menar att han inte menar misstag kopplade till en tankeriktning inom antropologin och arkeologin som utgår från att många uppfinningar gjorts flera gånger på olika platser oberoende av varandra? Had me fooled.

  /K

  SvaraRadera
 5. Nja, jag antar att en evolutionist även kan vara någon som tror på evolutionen. Oavsett blir det fel språkligt. Thente illustrerar risken med att hoppa upp på en hög häst och basunera ut en nedlåtande attityd.

  Tack för en bra blogg!
  /a

  SvaraRadera
 6. Om någon är ett "evolutionistiskt misstag" som Alex skriver ovan... betyder det då att Thente är kreationist?

  SvaraRadera