fredag 17 december 2010

Ännu en dag


Hej Kristofer!

Igår var jag svårt bakfull. Alltså halvvägs in i blindo bakfull, så att varje rörelse känns i maggropen. Det blev mest att ligga stilla och stirra upp i taket utan att göra mer än att skifta koldioxid mot syre och utan att låta några tankar hinna ikapp eller landa. Mina bakfyllor påminner väldigt mycket om det buddhisterna letar efter.

Nå.

En sak orkade jag göra i alla fall: pallra mig iväg till SoFo Café (ett ställe vars namn man inte kan uttala utan att lägga till ett ”förlåt”) för en litteraturfika med Sara Paborn, vars debutroman Släktfeber blev både kritikerhyllad och sålde i mängder som bara kan sägas vara anmärkningsvärda för en debutant.

Det var rätt skönt att höra en annan person säga att det inte finns någon njutning i att skriva, och om allt det man tvingas försaka på vägen. Och det säger jag inte för att vara koketterande, det är ett helvete att skriva och den som påstår annat kommer jag betrakta med stor skepsis.

Det var en trevlig fika och vi pratade om huruvida det faktiskt går att skriva bra sexscener (det finns som bekant en utmärkelse som delas ut varje år för sämsta sexet i en bok, men inte för det motsatta) eller hur det är att bli recenserad, och hela det maskineri som sätter igång på andra sidan releasedagen. Mest lät det skrämmande, men jag inbillar mig att om jag är förberedd så kanske det inte drabbar så hårt. Dessutom är min plan att vara så bakisapatisk på recensionsdagen att jag ändå inte kommer orka bry mig.

Sen gick jag hem och varvade Call of Duty: Black Ops på Xbox360.

Högt och lågt. På det stora hela en god dag.

/K

2 kommentarer:

  1. "Det blev mest att ligga stilla och stirra upp i taket utan att göra mer än att skifta koldioxid mot syre och utan att låta några tankar hinna ikapp eller landa."


    Aldrig läst en så träffande beskrivning av ingenting. Stort lycka till med boken.

    SvaraRadera
  2. Tackar dig med tre starka hej för att du skriver så man vill läsa. Inte helt vanligt.

    SvaraRadera