onsdag 8 december 2010

Hur göra havre sexigt?


Hej Kristofer!

Åter till mina fåglar på balkongen och mitt ”happy place”. Efter att ha ätit upp mina talgbollar satte jag ut denna kärve på balkongen för att den ska räcka längre och så. Lite mer Vilhelm Mobergskt gediget, sådär.

Men tre dagar senare har de fortfarande inte ens nafsat på kvasten. (Inga snuskiga ordvitsar om denna mening, tack, way ahead of you.)

Och nu börjar jag misstänka att mina talgoxar är så pass urbana att de inte känner igen havre och inser att de borde gilla det. På samma sätt som dagens ungdom inte skulle känna igen kaffe om den inte serverades med vanilj- och valnötssmak och inte smakar kaffe.

Hur ska jag lura fågelfan att lägga om sina kostvanor? Hur ska jag göra havre sexigt?

/K

6 kommentarer:

 1. Roligt syftningsfel: det låter som att det är jag som har ätit upp talgbollarna. Jag låter det stå kvar.

  /K

  SvaraRadera
 2. Havre är inte vad havre en gång var. Guldgult och fullt av korn utan brunt, torrt och kornlöst. Det är bara frökapslarna som hänger kvar så vackert, alltså ett spel för gallerierna. Dina fåglar är smarta och går inte på sånt där retro-käk-tjafs som kärve.
  /L L

  SvaraRadera
 3. Om jag vore du skulle jag leja ut allt arbete på balkongen (inkl ljusupphängning) till Fredrik Backman. Han verkar vara en hejare på sånt arbete...och han tål kyla

  SvaraRadera
 4. "Fredrik Backman gör havre sexigt". Den blurben ska jag tvinga honom att ha i sitt blogghuvud!

  /K

  SvaraRadera
 5. Talgoxar äter inte havre, har aldrig gjort kommer aldrig att göra. Torkade brödskivor funkar.

  SvaraRadera
 6. Om du doppar havren i smält talg?
  Då borde de känna igen doften och konsistensen från bollarna iaf.
  Fast risken finns ju att det förvandlas till en gigantisk fackla om någon skulle stå och röka på balkongen och tappa glöd på den.

  SvaraRadera