torsdag 30 december 2010

Varje dag är en mellandag

Hej Kristofer!

När man går sysslolös tillräckligt länge blir minsta göromål en ansträngning av grekiska proportioner. Att borsta tänderna, duscha, ta en fika, köpa lunch, posta ett brev; det schemat känns lika oöverkomligt som när Herkules fick reda på att han hade tolv storverk att utföra. Fortsätter vi den liknelsen så blir dagsuppgiften att blogga ungefär som att hämta de människoätande hästarna från den thrakiske kungen Diomedes.

Nu har det gått nästan tre veckor av min arbetslöshet och förutom att man skriver to do-listor över minsta intimhygieniska syssla – jag skojar inte att jag skriver upp ”duscha” som något att göra bara för att känna att jag betar av saker och gör något slags nytta – så händer andra spännande saker. Till exempel så går själen på sparlåga, man äter nästan ingenting eftersom man inte gör av med någon energi (idag har jag ätit två bananer och någon konstig PowerBar) och eftersom ens dagar är så händelselösa så blir det omöjligt att somna om nätterna – man har ju inte gjort av med dagsransonen energi.

Jag har alltid varit så imponerad av tibetanska munkar som skryter med att de kan koncentrera sitt sömnbehov till två timmar per dygn och ändå vara helt utvilade. Nu fattar jag: det är ju för att de är arbetslösa och bara sitter stilla och chillar. Kroppen behöver inte återhämta sig om man aldrig anstränger sig – exakt samma procedur som jag går igenom nu, alltså.

Några roliga saker hände idag:

1. Jag skaffade ett nytt kontor på Fridhemsplan, 15 kvadratmeter med utsikt över Norr Mälarstrand. Och, det bästa av allt: det är hundvänligt, vilket bådar gott för valpåret 2011.

2. Gick igenom de sista sidorna på romankorrekturet med min redaktör så nu tänker jag släppa den helt och hållet med tanken. Har dessutom börjat skriva på bok två som hittills känns väldigt bra, om jag får säga så.

3. Dagens händelse! På Konsum springer jag in i Jonas Ad som bär pant för tre kronor i famnen. Tre kronor! Slitaget den promenaden innebar på hans skosulor och rövsömmarna i hans byxor måste göra det till en ren ekonomisk förlust att ens ta sig till affären med de där TT-tomburkarna. Dessutom: sköna karmapoäng att panta för tre kronor, och ändå vägra trycka på knappen för Donera Till Ändmål-alternativet. Med den inställningen kommer han äga media inom fem år.

/K

11 kommentarer:

 1. haha! den känslan där. hade hellre blivit ertappad med en famnfull av porr

  SvaraRadera
 2. Halv Grek Plus Turk30 december 2010 13:27

  Är Herakles och Herkules samma person?

  SvaraRadera
 3. 4. Du varvade "Fallout: New Vegas"!

  /Spanarn

  SvaraRadera
 4. Men kan du sluta skriva att du inte har något att göra när du ska fila på HUMOR med MIG!!!!!

  SvaraRadera
 5. >>Spanarn: Det gjorde jag verkligen! Och om detta blir det en lång drapa i Aftonbladet nästa vecka.

  /K

  SvaraRadera
 6. >>Halv grek: Tror det. Om inte annat är det en sitcom i alla fall JAG skulle följa - "Herkules & Herakles".

  SvaraRadera
 7. >>Humorkompanjon: Inte förrän 2011 - HUMORNS och HÄMNDENS år!

  SvaraRadera
 8. Du är ju så SNYGG ;)

  Gabbe

  SvaraRadera
 9. >>Gabbe: Tack, och jag gillar ordet "ju" i den meningen. Ett ord som mellan raderna gör att meningen fortsätter med "... trots vad alla andra säger."

  /K

  SvaraRadera
 10. apropå valpåret 2011 :
  den här lilla valpen blev lämnad i jakobsberg i mitten av december,han hittades o räddades med hjälp av veterinärvård.
  Nu kommer han dock att avlivas inom en vecka om ingen adopterar honom :-(
  mer info o intresseanmälan för adoption finns här:
  http://www.hundarutanhem.se/Hundarna/Valpar/Gurkan/

  SvaraRadera