söndag 2 januari 2011

Det hemliga språket


Hej Kristofer!

Livet börjar så sakteliga återvända till kroppen och jag går igenom mobilen efter nyårsnattens baluns. Det är intressant att se hur mitt berusade jag uttrycker sig. Ni vet hur franska motståndsrörelsen under tyskbelägringen på 1940-talet använde massa krypterade meddelanden för att kommunicera? Typ ”Jean har långa mustascher” kunde betyda ”Vi anfaller i gryningen”. Eller hur hemliga agenter har helt random fraser för att identifiera varandra? Typ ”Den blå gåsen flyger i månskenet.”

Nå, EXAKT så ser alla sms ut som jag skickat under nyårsnatten. Antingen blir jag som schizofren, eller så är mitt fyllejag ett geni som uppfinner ett helt eget språk.

Det RIKTIGT lustiga är dock att alla personer som tagit emot sms av typen ”Det enda du behöver vara rädd för att Skanstull tar slut” inte tyckt det var det minsta konstigt eller ologiskt. Det fina med fylla således: att hela mänskligheten genomgår transcendens vid ungefär 2 promille och börjar tala i tungor.

/K

1 kommentar:

  1. Hahaa.. Underbart ju. Om du får för dig att vara lite konstig och kryptisk under en annan fylla får du hemskt gärna publicera dom här i efterhand.

    SvaraRadera