onsdag 6 april 2011

Svek! SVEK!

Hej Kristofer!

Om SVT Debatts webbsida kan man säga mycket. Man kan tycka att det är en uppsamlingsplats för dårar och andra förföljelsemaniker, till exempel (av en ren händelse den åsikt som jag själv prenumererar på).

Idag har man till exempel ett upprört inlägg från en person som tycker att Evert Taubes nuna på den nya femtiokronorssedeln är ett etiskt bottennapp eftersom Evert Taube skrev låtar om prostituerade: "Taube på nya 50-lappen ett svek mot sexturismens offer". Det kan vara det mest smaklösa uttrycket för något sedan två tjejer valde att dela på en kopp och filma det.

Men om man verkligen ska hata på Taube så är väl "Flickan i Havanna"-gate inte det värsta brottet han begått mot mänskligheten. Nej, snarare bör Taube detroniseras och demoniseras för att han fått personer som Wille Crafoord och Lasse Winnerbäck att inleda karriärer, samt alla andra personer som någonsin slagit an ett första ackord vid en lägereld på en sandstrand någonstans i Halmstad.

Kort sagt: "Taube på nya 50-lappen ett svek mot gitarrtrubadurers offer".

/K

3 kommentarer:

  1. Det är ju inte som att det kostar femtio spänn bara att köpa en prostituerad.

    SvaraRadera
  2. Tror inte kopp-tjejerna valde och filmade det själva. Lär ju varit en man bakom kameran +porrsite (ägd av män). Ergo: pengarna gjorde det!

    SvaraRadera