söndag 8 maj 2011

"Och då sa jag till presidenten: 'Haja det HÄR...'"

Hej Kristofer!

Här är bilden från min högläsning på Visby stadsbibliotek i påskas. Älskar hur alla element - polisbilen i bakgrunden, de två bibliotekarierna vid min sida och deras ivriga kroppsspråk - samspelar till att göra den perfekta "pratbubble"-tävlingen. Ni vet, det där extremt uppfinningsrika tidningsinslaget där man ska skriva vad personerna på bilden säger. Det får ni gärna göra i kommentarsfältet.

(En gång för länge sedan, när jag jobbade på Dramaten, så tävlade jag och författaren Anders Rayner en sommar om vem som först kunde vinna Metros pratbubbletävling. Han var nära, men jag knep första vinsten med en bild där en packad japansk turist hänger i armarna på Musse och Pluto på Disneyland. Mitt vinnande pratbubblebidrag till nämnda bild: "Jag känner mig inte riktigt Pigg".)

/K

5 kommentarer:

 1. Försöker du med detta bygga upp en underlig myt om dig själv som kungen av ordvitsar? Vet att du, enligt egen utsago, även ligger bakom texten "rasta mig".

  SvaraRadera
 2. Som tidningsredaktör tvingas man lära sig denna kunskap för att kunna sätta snärtiga rubriker. Jag intervjuade nyligen ordföranden inom Svenska Bågjägarförbundet ang schismen med Naturvårdsverket om att legalisera bågjakt i Sverige. Rubriken "Spänt läge" kom av sig själv, så att säga.

  "Rasta mig" vet jag inte ens vad det är och vågar heller inte googla.

  /K

  SvaraRadera
 3. Snygg amerikansk militärfrissa på bilden du!

  SvaraRadera
 4. >>Nisse: Haha, i den vinkeln ser det faktiskt ut lite som en Johnny Unitas-blockfrilla från det glada 60-talet. Well spotted!

  /K

  SvaraRadera
 5. En kompis till mig som inte är värd att namedroppa tror att Tom Bergeron är redaktör för den pratbubbletävlingen i Metro. Inte helt omöjligt.

  SvaraRadera