tisdag 12 oktober 2010

Talartips mottages


Hej Kristofer!

Idag ringde min förläggare Karin som jag ska berätta mer om senare. Hon ringde av flera anledningar: presentationstexter för Svensk Bokhandel, hur redigeringen gick, och så vidare.

Men framför allt handlade det om Bonniers stora säljkonferens på måndag där författare och titlar presenteras för säljarna som sköter kontakten med bokhandeln. Och ska man stå sig i konkurrensen med alla luktsudd och foccacias som utgör Akademibokhandelns utbud nu för tiden så måste man kränga sig själv på alla fronter, till höger och vänster.

"Jag skriver ihop en treminuterspitch", sa jag och lät professionell.

"Den ska vara tio till femton minuter", sa hon.

Uppå detta är det tydligen jag själv som ska stå där framme vid podiet och leverera denna kvart. Nämnas i sammanhanget bör att jag totalt kanske pratar i nio minuter under ett helt dygn.

Visst, i dessa tempotider är det ju en ynnest att serveras ett sådant utrymme att få prata om sig själv och sitt skapande och så.

Men det enda jag kan tänka på är när jag hade en redovisning om de politiska partierna i Brasilien på gymnasiet och blev tvungen att avbryta mitt i för jag blev så uttråkad av min egen röst.

Om någon har ett PowerPoint-befriat råd om hur jag ska slå säljarkåren med häpnad så är jag idel öra. (Tips om införskaffningssätt av betablockerare uppskattas också.)

/K

7 kommentarer:

 1. Säg åt din husläkare att skriva ut betablockare, metoprolol har nervositet som indikation (palpitationer utan organisk hjärtsjukdom). Hör av dig annars så kan jag hooka upp dig

  SvaraRadera
 2. Drick dig full. Inget är sexigare (och mer författarcoolt) än falskt självförtroende.

  SvaraRadera
 3. Ett tips är att inte prata om brasilianska partier då...

  SvaraRadera
 4. Jag har läst nånstans om att man ska inleda med ett skämt.

  SvaraRadera
 5. Föreställ dig att du är naken medan du pratar!

  SvaraRadera
 6. Har du redan slutat blogga?

  SvaraRadera
 7. När du kommit såhär långt ska du vinna!

  SvaraRadera