lördag 26 mars 2011

Vi som älskar Haneke lite för mycket

Hej Kristofer!

En ögonblicksbild av hur det ser ut när två män - jag och Jonas - diskuterar vårt hjärteämne: vår kärlek till regissören Michael Hanekes brutalt ångestframkallande och själakrossande filmer./K

3 kommentarer:

 1. Detta hör inte till ämnet men ändå.
  Tänkte kolla vad du hade för strategi när du skulle börja skriva boken. Alltså inte bara att avsluta den men hur gick hela tankeprocessen till? Några tips?

  Ska skriva en själv som projektarbete (låter jättetöntigt men ja) och tips mottages gärna från den briljante nykomlingen!

  SvaraRadera
 2. Jag skulle börja med att ägna två-tre heldagar åt att bara värka fram karaktärer och story. Jag försökte först att skriva min bok allteftersom, ”dit texten leder mig”. Det var värdelöst och slöseri med tid. Skissa upp allt först, börja skriva sen. Ett tips är att starta en hemlig blogg och sedan publicera små inlägg där som man sedan knyter ihop till längre stycken, som blir kapitel, som i slutändan blir en färdig story. Att bara tänka på att man ska skriva 460000 tecken är så överväldigande att det är bäst att stycka upp det i små, överskådliga bitar i ett format (bloggen) som man är bekväm med och behärskar.

  Umgås även i huvudet med texten hela tiden, även när du inte skriver. Då har du den ständigt högst upp i medvetandekorgen och allt som händer eller som du tar in går genom filtret av din historia, vilket gör att det kan föda nya idéer till det du skriver.

  Och sista rådet är: avsluta den.
  /K

  SvaraRadera
 3. Ahh, får tacka så mycket för svaret. Har också varit inne på det där med att skriva boken allteftersom eftersom det är så mina texter brukar funka bäst men insåg ganska snart att det skulle köra ihop sig.

  Nu ska jag bara se till att värka fram en story och umgås med den i huvudet då!

  SvaraRadera